Wat verstopt uw afvoer en hoe kunt u deze ontstoppen?

105 views 0 replies
Reply to Topic
AdamLee

Age: 2022
Total Posts: 0
Points: 10

Location:
,
Water is de meest overvloedige natuurlijke hulpbron op de planeet. En omdat het zo overvloedig is, denk je er zelden over na. Tenminste, tot je moet uitzoeken hoe je leidingen kunt ontstoppen. "Zowat alle leidingen in uw huis kunnen verstopt raken, van die prachtige boerenkeuken en de wastafels in de badkamer tot het bad en de douche. Hier ziet u wat de oorzaak is van die verstopte afvoerleidingen en hoe u ze kunt ontstoppen.

Verstopte afvoer oorzaken

Voedsel en stoffen die niet worden afgebroken, zoals vezelig voedsel, eierschalen en niet-voedingsproducten, samen met vet en olie, hopen zich op in uw leidingen en veroorzaken na verloop van tijd een verstopping in uw afvoer. Een verstopte afvoer ongemoeid laten kan zelfs leiden tot het aantrekken van huishoudelijk ongedierte zoals rioolvliegen, dus u zult het probleem van de verstopte afvoerleiding snel willen oplossen.

Ook kunnen haren door de afvoer spoelen tijdens het douchen of tijdens het wassen van uw haar in de wasbak, waardoor verstopte afvoerleidingen ontstaan. Naast het wassen van je haar, zal ook het kammen en knippen boven de wasbak uiteindelijk de afvoer verstopt doen raken. Zeep is een andere boosdoener. Soms is zeep zelf geen probleem, maar als het gecombineerd wordt met haar en andere stoffen kan het vaste klonten vormen, waardoor uw afvoer verstopt raakt. Maar aan de andere kant bevatten veel traditionele stukken zeep ook vet of vet, en geen van beide mag door de afvoer worden gespoeld.

Een verstopte afvoerbuis kan ook worden veroorzaakt door kinderen die hun speelgoed boven water willen zien drijven. Bovendien kan uw afvoer verstopt zijn door het doorspoelen van grote hoeveelheden toiletpapier of het doorspoelen van papieren handdoeken, tampons en andere voorwerpen.

Oplossingen voor verstopte afvoer

Vraagt u zich af hoe u een afvoerbuis kunt ontstoppen? Als u een verstopte afvoerbuis hebt, is een gebogen kleerhanger een optie. "Gebruik een gewone kleerhanger en buig hem zoveel mogelijk recht," zegt James. "Buig een uiteinde om een haak te maken, duw het door de afvoer en begin te vissen." Nadat je het haar en/of andere stoffen eruit hebt getrokken, raadt hij aan heet water te laten stromen om de afvoer te helpen klaren. 
Een ontstopper is een andere optie, maar veel mensen weten niet hoe ze die goed moeten gebruiken. De eerste dompeling mag niet te krachtig zijn. U probeert de lucht uit de bel van de ontstopper te persen, maar u wilt niet dat het opspat - vooral als u hardhouten vloeren in de keuken en badkamer hebt. Als het water eruit is, kunt u krachtiger gaan duwen, maar zorg ervoor dat de ontstopper goed op zijn plaats zit. Geef niet op als u na vier of vijf keer dompelen nog geen vooruitgang ziet. Bij het ontstoppen van verstopte leidingen kan het meer dan een dozijn keren duren voordat u resultaat ziet. Zorg er ook voor dat er genoeg water in het toilet zit om de ontstopper te bedekken. 

Verstopte afvoeren voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen (of proberen een pond haar en vet op te ruimen). Als uw haar bijvoorbeeld de neiging heeft om slecht uit te vallen wanneer u het wast, ga dan proactief te werk. Zorg ervoor dat je een beschermkap over je afvoer hebt om het haar vaker op te vangen. Dit advies werkt of u uw haar wast onder de douche, in de wastafel of terwijl u in uw favoriete badkuip ligt te weken. Of u nu uw vaatwasser gebruikt of uw vaat met de hand afwast, schraap de vaat eerst over een vuilnisbak om er zeker van te zijn dat er geen voedselresten op zitten.

U kunt uw afvoer ook regelmatig onderhouden door er wekelijks heet water in te gieten om ze te ontstopping, of door een kopje azijn in de afvoer te gieten, dit een half uur te laten zitten en vervolgens twee liter heet water in de afvoer te gieten. Het is ook een goed idee om de leidingen in uw huis regelmatig te laten controleren op lekken en verstoppingen om een noodsituatie met meer reparatiekosten te voorkomen.

De basis

Hoe mooi uw apparaten ook zijn, alle leidingen kunnen verstopt raken. Tot de grootste boosdoeners behoren haar, voedsel, vet en olie, zeep en badspeeltjes. Mocht u merken dat uw leidingen vollopen met water door een niet gereinigde leiding, dan zijn er een paar goedkope manieren die u kunt gebruiken voordat u uw toevlucht neemt tot het bellen van een loodgieter. 

Over ons

Loodgieter Thermodienst is het bedrijf voor alle loodgieters klussen die u kunt bedenken. Al onze loodgieters kunnen verschillende obstakels snel oplossen. Bedrijven en particulieren kunnen bij ons terecht en wij werken altijd schadevrij.

Website - https://thermodienst.be/

Posted 22 Jan 2023

Reply to Topic